Gå videre til innhold
Unngå fuktskader? Leca er svaret

Pressemelding -

Unngå fuktskader? Leca er svaret

Antallet og kostnadene ved vannskader i norske boliger har økt voldsomt de siste årene. I Byggkeramikkforeningen er man sikre i sin sak:– Skadeomfanget reduseres betydelig hvis man bygger i fuktrobuste materialer.

Tekst: Gaute B. Iversen

Foto: Byggkeramikkforeningen

– De verste skadene kunne enkelt vært unngått hvis det ble brukt fuktrobuste materialer som mur og betong, særlig i kjellere, sier sekretariatsleder i Byggkeramikkforeningen, Arne Nesje.

Tørke ut

Ved vannlekkasjer i rom som er bygd med mur vil i mange tilfeller saneringsfirmaer velge å tørke ut fuktigheten med byggtørkere. Er fliser lagt på riktig underlag må heller ikke dette rives.

– Materialer som trestendere, spon- eller OSBplater, trepaneler og mineralull tiltrekker seg fuktighet og må som regel rives ved vannskader. De er veldig vanskelig å tørke ut. Aller verst er gipsplater som sveller etter kort tid, sier han.

Han sier at særlig i flomutsatte områder er det spesielt viktig at kjellere bygges med fuktrobuste materialer.

– Det finnes måter å lekte ut kjellerveggen med materialer som har gode isolasjonsegenskaper, og samtidig tåler vann og er enkle å tørke ut, sier Nesje. For eksempel suger isolasjonsplater med polystyrenkjerne og sementbasert yttersjikt nesten ikke vann.

Reduserte kostnader

Kostnadene ved å tørke ut vannet er minimale sammenlignet med å rive ned og bygge opp igjen vegg og gulv.

– Leca, mur og uorganiske byggematerialer som keramiske fliser, er helt klart svaret på disse utfordringene. Ikke bare er de lettere å behandle ved vannskader, men de gir også bedre inneklima, sier han.

I Aftenposten tidligere i år fortalte If skadeforsikring at kostnadene ved å bygge opp et lite kjellergulv av furu fort kan koste mer enn ti ganger så mye som å tørke ut samme område.

Emner

Kategorier


Weber er den ledende bedriften innen murverk og murverksrelaterte produkter i Norge, og eies av det franske konsernet Saint-Gobain. I Norge er vi nesten 300 ansatte, og har rundt 1000 forhandlere rundt om i landet. Blant våre produkter finner du Leca blokker, piper, byggeplank (etasjeskillere) og løs Leca (kuler). Dessuten et utstrakt sortiment av sparkel og avrettingsmasser, mørtler, spesialbetong og våtromsprodukter.

Kontakter

Laila Grüner

Laila Grüner

Pressekontakt Marked og Kommunikasjonsansvarlig +47 48187813