Gå videre til innhold
Overvann på kunstgressbane intet problem, takket være Leca-kuler

Pressemelding -

Overvann på kunstgressbane intet problem, takket være Leca-kuler

Ull/Kisa IL Fotball bygde nylig ny fotballbane; Nye UKI Arena. Underlaget var ikke all verden, banen er faktisk bygget på en myr på Jessheim. – Vi var bekymret for overvann på kunstgressbanen, men har ikke hatt problemer. Takket være Leca, sier banemester Johan Jørstad I ULL /Kisa IL.

Salgsingeniør Tom Atle Pettersen i Weber forteller: - Vi har veldig gode erfaringer med bruk av Løs Leca på idrettsanlegg. Det er etter hvert blitt bygget over 150 kunstgressbaner med Løs Leca i bunnen.

Leca drenerer godt

– I en myr går vannet begge veier. Derfor er det behov for muligheten til å magasinere store mengder vann. Leca kan holde mye vann. Det betyr at vannstanden kan gå opp og ned uten at banen blir oversvømt, forteller Pettersen. Derfor ble det valgt Leca for å drenere anleggene slik at vann ikke ble liggende på banene. Kunstgressbanen er også hevet litt fra omgivelsen for ytterligere å unngå vannproblemer.

– Hele banen er gravd med takfall slik at vannet renner ut på siden av banen. Vi har fått en bane som  er blitt veldig bra, sier Johan Jørstad, banemester på arenaen og medlem av anleggsutvalget i Norges fotballforbund.

Isolerer

Ved siden av fotballbanen ligger ULL/Kisa IL Friidretts arena, Jessheim friidrettsstadion. Også her er det brukt løs Leca for å drenere løpebanen.

– I tillegg til å ha gode drenerende egenskaper, vil løs Leca isolere godt mot frosten i bakken. Det gir lengre sesonger og mindre behov for oppvarming, sier Tom Atle Pettersen.

Bildetekster:

Stein Borgen fra Weber, banemester Johan Jørstad i ULL/Kisa og Tom Atle Pettersen og Øystein Sandvand fra Weber på kunstgresset på Jessheim.

Under kunstgresset på UKI Arena ligger det Løs Leca. Der gir en bane uten problemer med overvann i tillegg til beskyttelse mot tele.

Emner

Kategorier


Weber er den ledende bedriften innen murverk og murverksrelaterte produkter i Norge, og eies av det franske konsernet Saint-Gobain. I Norge er vi nesten 300 ansatte, og har rundt 1000 forhandlere rundt om i landet. Blant våre produkter finner du Leca blokker, piper, byggeplank (etasjeskillere) og løs Leca (kuler). Dessuten et utstrakt sortiment av sparkel og avrettingsmasser, mørtler, spesialbetong og våtromsprodukter.

Kontakter

Laila Grüner

Laila Grüner

Pressekontakt Marked og Kommunikasjonsansvarlig +47 48187813