Gå videre til innhold
Leca Norge AS har tegnet rekordkontrakt i forbindelse med byggingen av ny E6 mellom Trondheim og Stjørdal. Her representert ved salgssjef i Leca Region Nord Frank Nornberg (t.v.) og Business Solutions Manager i Leca Norge Jon Hauge. Dagens E6 i bakgr
Leca Norge AS har tegnet rekordkontrakt i forbindelse med byggingen av ny E6 mellom Trondheim og Stjørdal. Her representert ved salgssjef i Leca Region Nord Frank Nornberg (t.v.) og Business Solutions Manager i Leca Norge Jon Hauge. Dagens E6 i bakgr

Pressemelding -

Ny E6 bygges nord for Trondheim – LECA Norge AS med rekordkontrakt

LECA Norge AS har inngått avtale om levering av over 200 000 m³ Leca® Lettklinker med den spanske entreprenørkjempen Acciona Construcciòn S.A. Selskapet er hovedentreprenør for den 23 km lange veistrekningen mellom Ranheim og Værnes som nå bygges i regi av Nye Veier AS.

Kontrakten er den største i LECA Norge sin historie opplyser salgssjef i LECA International, Nicolaj Dahl

- Vi har det perfekte materialet for de vanskelige grunnforholdene som ligger i dette prosjektet; og på toppen av det klarte vi å foreslå en logistikkplan - i samarbeid med våre logistikkpartnere, som dekket entreprenørens behov, forteller Nicolaj Dahl.

Leca® Lettklinker - Det perfekte materialet

En av de som har vært sentral i dialogen opp mot Acciona, er Business Solutions Manager i LECA Norge AS, Jon Hauge. Han kan fortelle at Leca® Lettklinker langt fra er noe nytt når det kommer til norske veier.

-Leca® Lettklinker har blitt brukt i flere tiår, både til vei og jernbane. Ikke minst på Østlandet og i Trøndelag hvor det er mye marin leire og hvor det er langt ned til fjell. Utfordrende grunnforhold har gjort Leca® Lettklinker til et naturlig valg i flere store utbyggingsprosjekter, forklarer Hauge.

Salgssjef i LECA Norge AS for region nord, Frank Nornberghar hatt den operative rollen med å holde en samlet dialog igjennom hele prosessen.

-Vi har jobbet med prosjektet sammen med ulike rådgivere og entreprenøren i mer enn 2 år. Det har vært utstrakt møteaktivitet for å optimalisere både løsninger og logistikk. Da det i store prosjekter som dette gjerne dukker opp en del utfordringer underveis, så er det viktig med tett dialog slik at man fortløpende kan finne gode løsninger, sier Frank Nornberg.

Fylling og isolering

Byggingen av den nye E6-strekningen mellom Ranheim og Værnes er nå godt i gang. Motorveien som vil ha fartsgrense på 110 km/t skal etter planen stå ferdig i 2025. Underveis vil det imidlertid være flere delåpninger.

Når det gjelder Leca® Lettklinker så vil dette benyttes som fyllmasse i de fleste dagsonene på strekningen.

-Leca® Lettklinker vil være en del av det nedre forsterkningslaget av veibanen. Produktet vil også ha en drenerende og isolerende effekt, noe som vil sikre mot frost og setninger, forklarer Jon Hauge som legger til at man også ser et stort potensiale når det gjelder bruk av Leca® Lettklinker i tuneller.

-I forbindelse med byggingen av Soknedalstunnelen sør for Trondheim, så ble et 30 cm tykt lag med Leca® Lettklinker brukt 500 meter inn fra hvert tunnelinnslag for å frostsikre ledningsnettet i bakken.

-Leca® Lettklinker vil hentes ved vårt havnelager på Stjørdal og kjøres direkte ut til de ulike dagsonene hvor den vil tippes direkte på plassen. Da hver bil tar rundt 95 m³. Her vil vi gjerne trekke frem det gode samarbeidet vi i lang tid har hatt med Westgård Transport AS og Stjørdal havn, forteller Frank Nornberg.

Bærekraftig produkt
Jon Hauge forteller at det å benytte Leca® Lettklinker også innebærer en ikke ubetydelig miljøgevinst.

-En veifylling bestående av Leca® Lettklinker er 100% gjenbrukbar. Det er flere eksempler på hvor dette har blitt gjort med stor suksess.

Jon Hauge legger til at produktet også er det man kan kalle ”kortreist”.

-Vi har produksjon i landet, og vi tilbyr lager lokalt. Slik kan LECA levere store volum på kort tid.

Sonde Lyngholm, ACCIONA - Communication and Social Impact Advisor E6 Ranheim – Værnes Project, uttaler følgende:

- Vi i ACCIONA er alltid på utkikk etter samarbeidspartnere som kan levere miljøbevisste produkter, noe vi føler oss trygg på at vi har med Leca. Som en bonus er lettklinkene kortreiste, som er positivt for klimaregnskapet på E6.

----------------------------------------------------------------------------------

PS! LECA Norge AS ble startet i 1954 og har i dag infrastruktur, bygg og anlegg, samt vannbehandling som sine hovedsatsningsområder. LECA Norge AS er en del av LECA International med nær 500 ansatte og produksjonsvolum på mer enn 2,1 millioner m3. LECA er en del av det franske industrikonsernet Saint-Gobain som har virksomheter i over 60 land.


For ytterligere informasjon kontakt:

JON HAUGE

Business Solutions Manage Leca Norge AS

jon.hauge@leca.no

+47 90 53 65 84

FRANK NORNBERG

Salgssjef Region Nord Leca Norge AS

frank.nornberg@leca.no

+47 94 15 21 20

Related links

Emner

Kategorier


Leca er en institusjon i norsk byggebransje, og har vært på markedet i Norge siden 1954. I dag er Leca Norge en del av Leca International med virksomhet i 12 europeiske land. Selskapet er eiet av det franske selskapet Saint-Gobain

Sterk merkevare og anerkjente produkter

Leca sortimentet består av blokker, piper, løs Leca (kuler) og elementer. Leca er et enkelt og fleksibelt produkt med lang levetid. I utgangspunktet er Leca små, ekspanderte kuler av brent leire. Men ved å kombinere disse på forskjellige måter, blir mulighetene mange - enten det er å lage fundamenter for bygg, bygge veier, vegger eller dreneringsløsninger. Leca har eksistert i lang tid, så vi vet at våre produkter fungerer - og de varer.

Produktene egner seg for både små og store prosjekter, er enkle å transportere og lette å jobbe med. I tillegg er de sterke og solide. At de også har lang holdbarhet, er noe vi har lært av mer enn 60 års virksomhet i Norge.

Kontakter

Laila Grüner

Laila Grüner

Pressekontakt Marked og Kommunikasjonsansvarlig +47 48187813