Gå videre til innhold
Lettveggsblokk i teknisk rom

Pressemelding -

Lettveggsblokk i teknisk rom

De nye Leca-blokkene som ble lansert i april i år begynner å ta av. Mange brukere har etter hvert fått sin førstehånds erfaring med produktene, og mange er lovordene mht byggetempo.

På byggetrinn 4 på Jarlsberg Brygge i Sande, har akkurat Obas Øst gjort seg kjent med løsningen i byggets tekniske rom

– Det er ingen tvil om at det går raskt med de nye lettveggsblokkene, sier anleggsleder Steinar Bernhardsen.

I Sandebukta i Vestfold er Obas Øst AS i gang med fjerde byggetrinn på Nordre Jarlsberg brygge. Her skal det bygges 1600 boliger, hotell og forretninger. Prosjektet bygges på området hvor Sande Paper Mill drev fram til konkursen i 2002.

Til sammen bygges det 350 kvadratmeter vegger med Leca Lettveggsblokk 88 mm. Blokkene er brukt som skille mellom boder, tekniske rom og parkeringsareale i underetasjene.

Slipper søl

Prosjektet er anleggsledernes første møte med de nye lettveggsblokkene. Så langt er erfaringen veldig god.

– De nye blokkene har helt klart noe for seg. Det blir mindre søl på anleggsplassen. Sparklingen er rensligere og det gir et bedre arbeidsmiljø for folkene våre, sier Bernhardsen. Han sier at blokkene er veldig gode å jobbe med og det er enkelt å få et bra resultat med dem. Det gjør at han kan bruke egne folk, som tømrere eller forskalingssnekkere, til å sette opp veggen.

– Vi har ikke murere ansatt. Derfor er det er en klar besparelse for oss at vi kan bruke egne folk til å stable blokkene. Ikke minst gjør det organiseringen og planleggingen enklere på byggeplassen, sier han.

Raskt å bygge

Lovnadene om at blokkene også er raskere å jobbe med var et argument de falt for.

– Vi trengte å få opp disse veggene raskt. Den vannbårne varmen skal varme opp bygget under bygging. Derfor måtte de tekniske rommene være klare tidlig, forteller Bernhardsen. Han sier at veggene også blir billigere enn om de hadde bygd i Leca universalblokk 10 cm slik det egentlig var prosjektert.

– Framdrift er viktig på alle prosjekter. Det er helt klart tidsbesparende å lime de nye lettveggsblokkene, avslutter anleggsleder Steinar Bernhardsen.


Emner

Kategorier


Weber er den ledende bedriften innen murverk og murverksrelaterte produkter i Norge, og eies av det franske konsernet Saint-Gobain. I Norge er vi nesten 300 ansatte, og har rundt 1000 forhandlere rundt om i landet. Blant våre produkter finner du Leca blokker, piper, byggeplank (etasjeskillere) og løs Leca (kuler). Dessuten et utstrakt sortiment av sparkel og avrettingsmasser, mørtler, spesialbetong og våtromsprodukter.

Pressekontakt

Laila Grüner

Laila Grüner

Pressekontakt Marked og Kommunikasjonsansvarlig +47 48187813