Gå videre til innhold
Fagpressen presentert for Leca Lock

Pressemelding -

Fagpressen presentert for Leca Lock

- Imponerende. - Utrolig kjapt. - Dette gir konkurranse i markedet. Argumentene var mange da fagpressen fikk demonstrert nyheten Leca Lock på Webers Kompetansesenter.

Som de første redaksjonene i landet, fikk fagpressen nylig demonstrert de nye blokksystemene som går under betegnelsen Leca Lock. De nye løsningene representerer bedre, enklere og langt raskere oppføring av murvegger både ute og inne. Faktisk mener faghandelen allerede at nyheten Leca Lettvegg vil revolusjonere byggingen av innvendige vegger. Fagpressen var ikke uenig.

Leca Basic – Leca-blokk med not og fjær

Leca Basic er en videreutvikling av den tradisjonelle Lecablokken, kjent og kjær for både håndverkere og selvbyggere etter mer enn 50 år i markedet og brukt i tusener på tusener av byggeprosjekter. Den nye blokka har not og fjær, som gjør muringen langt raskere og mer presist enn noen gang. I kombinasjon med en nyutviklet mørtel, Weber Murmørtel M5, blir arbeidet enklere. Denne nye mørtelen skal brukes til både muring og pussing, og kan påføres manuelt eller med pumpe. Leca Basic benyttes inne og ute, til bærende og ikke bærende vegger.

Leca Lettvegg skal ikke mures, men limes

Leca Lettvegg er et totalt nytt konsept. Som navnet indikerer, er den nye blokken spesialdesignet for bruk til innvendige ikke bærende vegger. Det unike med denne blokken er at den har not og fjær på alle fire sider. Det gjør det enkelt å bygge, og resultatet blir presist. Når blokken i tillegg ikke skal mures med mørtel, men limes med sementbasert lim, går oppføringen av en innervegg nesten utrolig raskt. Weber har utført tester som indikerer at en Leca Lettvegg er kjappere å bygge enn en tradisjonell lettvegg med gips og stenderverk. I tillegg får man med Leca Lettvegg en robust vegg med gode egenskaper når det gjelder brann og lyd og som motstår fukt og råte. I konseptet Leca Lettvegg inngår også at man ikke lenger trenger å pusse overflaten, den kan nå sparkles, noe som gjør arbeidet enda enklere og dermed raskere.

Anslagsvis bygges det 8 millioner kvm innervegger pr. år i Norge. En stor del av dette kan med fordel byttes ut med mer robuste, varige og fuktsikre løsninger

 

 

 

Emner

Kategorier


Weber er den ledende bedriften innen murverk og murverksrelaterte produkter i Norge, og eies av det franske konsernet Saint-Gobain. I Norge er vi nesten 300 ansatte, og har rundt 1000 forhandlere rundt om i landet. Blant våre produkter finner du Leca blokker, piper, byggeplank (etasjeskillere) og løs Leca (kuler). Dessuten et utstrakt sortiment av sparkel og avrettingsmasser, mørtler, spesialbetong og våtromsprodukter.

Kontakter

Laila Grüner

Laila Grüner

Pressekontakt Marked og Kommunikasjonsansvarlig +47 48187813