Gå videre til innhold
Enkelt med god dokumentasjon

Pressemelding -

Enkelt med god dokumentasjon

I BREEAM-prosjekter er det viktig med god dokumentasjon. – Weber var den eneste leverandøren som hadde full kontroll på all dokumentasjonen. På alle produktene som er brukt i dette bygget fikk vi det vi trengte med én gang, sier Aslaug Helberg.

Kruse-Smith er en av de største entreprenørene i Norge. Da de skulle bygge seg nytt hovedkvarter på Kanalsletta i Sola utenfor Stavanger, valgte selskapet å sikte mot en BREEAM-sertifisering.

– Da vi begynte var BREEAM veldig nytt i Norge. Vi kom litt sent i gang med å samle poeng. Bygget var allerede påbegynt. Det gjorde at vi mistet noen viktige poeng i starten, forteller Aslaug Helberg i Kruse-Smith som var ansvarlig for BREEAM-dokumentasjonen.

Gulvavretting

Prosjektet består av tre bygg, hvorav de to første er ferdige og tatt i bruk. Byggingen av det siste bygget er avhengig av leietagere. Byggene fikk til slutt BREEAM Good-klassifisering.

– I all hovedsak er det brukt Weber flytsparkel i alle etasjene. Vikeså gulv har sparklet over 12 000 kvadratmeter hulldekke. Resultatet er blitt veldig bra, sier distriktssjef for Weber i Rogaland, Atle Thu.

Kontorbyggene i Kanalsletta er blant de aller første norske byggene hvor byggherren siktet mot en BREEAM-sertifisering. Ved å være pionerer oppdaget Kruse-Smith at mange leverandører manglet dokumentasjon.

– Mange har ikke eller har ikke oversikt over egen dokumentasjon. Det gjør at BREEAM-prosjektet ble ekstra krevende, men vi har lært mye, forteller hun. I et BREEAM-prosjekt skal alle materialer godkjennes før de brukes på byggeplassen. Dokumentasjon på materialenes egenskaper og hva de inneholder er derfor ekstra viktig.

– Weber hadde veldig god dokumentasjon på sine produkter, noe som gjorde arbeidet lettere, forteller Aslaug Helberg i Kruse-Smith.

 

Prosjektinformasjon:

  • Entreprenør:  Kruse-Smith AS
  • Byggherre:  Kruse-Smith Eiendom AS
  • Gulvarbeider:  Vikeså golv AS
  • Arkitekt:  Arkitektkontoret Vest AS

 

 

 

Emner

Kategorier


Weber er den ledende bedriften innen murverk og murverksrelaterte produkter i Norge, og eies av det franske konsernet Saint-Gobain. I Norge er vi nesten 300 ansatte, og har rundt 1000 forhandlere rundt om i landet. Blant våre produkter finner du Leca blokker, piper, byggeplank (etasjeskillere) og løs Leca (kuler). Dessuten et utstrakt sortiment av sparkel og avrettingsmasser, mørtler, spesialbetong og våtromsprodukter.

Pressekontakt

Laila Grüner

Laila Grüner

Pressekontakt Marked og Kommunikasjonsansvarlig +47 48187813