Gå videre til innhold
Wenghuset blir Norges første komfort-hus

Nyhet -

Wenghuset blir Norges første komfort-hus

Pressemelding fra Saint-Gobain Byggevarer

Wenghuset blir Norges første komfort-hus

Heidi Weng har knapt rukket å avslutte langrennssesongen før fokuset dreies mot husbygging. I samarbeid med Saint-Gobain byggevarer produsentene samt Glava som er partner på isolering, vil hun bygge Norges første hus etter My Comfort-konseptet.

Drømmetomta rett utenfor Lillehammer, med skiløype på den ene siden og storslagen Mjøs-utsikt på den andre, fant hun for et par år siden. Nå skal det endelig bli hus på tomta. Selv har Heidi Weng alltid drømt om et moderne murhus, og med bistand fra Saint-Gobain-bedriftene Weber, Leca, Gyproc og Bøckmann Glassolutions, skal drømmen bli virkelighet. Glava er også med på laget som samarbeidspartner.

My Comfort er et byggekonsept utviklet av Saint-Gobain. Kommersiell direktør i Weber, Irlinn Tystad forklarer: ”My Comfort betyr et energieffektivt og vedlikeholdsøkonomisk bygg som gir best mulig brukerkomfort og bidrar til helse, trivsel og livskvalitet.”

Perfekt for Heidi Weng

Heidi Weng innrømmer glatt at hun har en del spesielle ønsker for huset, ønsker som kanskje oppleves som sære av andre. Hittil har hun for eksempel måttet sove med sovemaske og hørselvern for å stenge ute lys og lyd. Det regner hun med at det blir slutt på i det nye huset. Wenghuset får My Comfort-kvaliteter som effektivt demper lyd både utenfra og mellom rommene.

Et praktisk, sonedelt hus

Wenghuset er tegnet av Sanden + Hodnekvam arkitekter som sier dette om hvordan My Comfort-konseptet imøtekommer Heidi Wengs krav og ønsker til et praktisk og komfortabelt hus: ”Ved å plassere oppholdsrom og soverom i separate etasjer kan vi skape god termisk komfort i husets ulike soner. Soverommene får naturlig noe lavere temperatur, samtidig som stue og kjøkken får varmegevinsten av å være plassert i husets øverste etasje. Huset har fått et mørkt og svalt soverom, og et luftig og lyst treningsrom.”

Egen nettside

Wenghuset blir Norges første hus basert på My Comfort-konseptet, og Irlinn Tystad forventer stor interesse for prosjektet, både i byggebransjen og blant folk flest: ”I bunn og grunn handler dette om verdier som alle er opptatt av – trivsel, helse og komfort. I Norge oppholder vi oss innendørs 90 % av tiden, så bygningskvalitet er helt avgjørende for hvordan vi har det som mennesker. Derfor vil alle som er interessert kunne følge hele byggeprosessen på en egen nettside, wenghuset.no som åpnes i månedsskiftet april-mai.

Fakta

Dette er de fem My Comfort-verdiene som Wenghuset bygges etter:

 • LEV: Opplevelsen av innendørs komfort bestemmes av lufttemperatur, fuktighet, trekk og mange andre faktorer som alltid ivaretas med My Comfort.
 • HØR: My Comfort tar hensyn til støy utenfra, vibrasjoner, lyder mellom rom, gjenklang og taletydelighet.
 • SE: Visuell komfort påvirkes av lysforhold, innsyn og utsyn, gjenskinn, naturlig lys og lyskvalitet. My Comfort sørger for riktig lys til riktig tid.
 • PUST: Det handler om inneklima. Om å kunne puste inn frisk luft, å filtrere bort forurensende stoffer og uønskede lukter.
 • SPAR: My Comfort er en økonomisk måte å bygge på, men også en bærekraftig måte som sparer miljøet i tillegg til lommeboka.
 • Wenghuset:Wenghuset er et samarbeid mellom skiløperen Heidi Weng og et partnerskap ledet av Saint-Gobain byggevarer. Målet er å bygge det første norske huset basert på Saint-Gobain sitt My Comfort-konsept som handler om byggeløsninger for optimal komfort og velvære.
  Partnerskapet består av Saint-Gobain bedriftene Weber, Leca, Gyproc og Bøckmann Glassolutions med isolasjonspartner Glava og avtalepartnerne Brødrene Dahl og Norgeshus.

  Det er Tinde Bolig, medlem av Norgeshus kjeden, som skal bygge huset til Heidi Weng på Lillehammer.


  For mer informasjon se:
  www.wenghuset.no

  Kontaktpersoner for utfyllende informasjon om Wenghuset og My Comfort-konseptet:

  Irlinn Tystad, kommersiell direktør Saint-Gobain Byggevarer AS, mob. + 47 958 07 060, irlinn.tystad@weber-norge.no

  Vidar Eikeset, Managing Director, Gyproc AS, Mob: +47 916 27357, vidar.eikeset@gyproc.com

  Emner

  Kategorier

  Kontakter

  Laila Grüner

  Laila Grüner

  Pressekontakt Marked og Kommunikasjonsansvarlig +47 48187813