Gå videre til innhold
Weber Stone Fix, et nytt superraskt lim til Leca-muring

Nyhet -

Weber Stone Fix, et nytt superraskt lim til Leca-muring

Det å mure Leca blokker er snart helt ute. Nå er det liming som gjelder. Da de nye raske Lecablokkene med not og fjær ble lansert i april 2013, var en av de store nyhetene at Leca Lettveggsblokkene ikke trengte å mures. De kunne limes med Weber Blokklim. Dette gjorde jobben mye enklere og raskere, med langt lavere forbruk (og derfor også en rimeligere løsning).

Men nå har utviklingen hos Leca-ingeniørene gått fort. På Bygg Reis Deg vil du få se noe produktsjef Jonas Jalmerbrandt kaller en revolusjon når det legger utlegging av lim.

- Limet kommer på tube, ferdig til bruk, og sprayes på plass på samme måte som annet PU-skum. Tuben leveres med en Twin-tip spesialdyse som gir riktig plassering av to limfuger på Leca-blokken. Stort enklere tror ikke vi det kan gjøres.

Rask herding og meget sterkt

Skummet gir en helt minimal fugetykkelse, bare en snau millimeter. Limet er sterkere enn vanlig mørtel, og herder også mye fortere. Det sitter fast etter få minutter, og allerede neste dag har det oppnådd full styrke. Dessuten kan limet benyttes i temperaturer ned til minus 5 grader.

I tillegg til liming av Leca lettveggsblokker, er Weber Stone Fix velegnet til f.eks. belegningsstein, hagemurer, kantstein etc.

Lavt forbruk, ekstremt lav vekt

1 tube Weber Stone Fix er tilstrekkelig for å lime ca 7 kvadratmeter vegg. Meget drøyt med andre ord. En ting som garvede håndverkere også vil sette pris på, er at det blir slutt på å løfte tunge mørtelsekker. Her er et eksempel:

For å mure 4 kvadratmeter Leca-vegg 10 cm trengs normalt ca 40 kg murmørtel. For å mure en Leca Lettvegg 88 mm med det nye limet trengs en drøy halvflaske av det nye limet – nærmere bestemt 0,4 kg. Det er 1 – én – prosent av mørtelvekten! Vi tipper at en del vonde bygningsarbeider-rygger vil sette pris på det.

Miljøegenskaper

Når det gjelder emisjoner har Weber Stone Fix har oppnådd klasse EC1-plus hos EMICODE, dvs den høyeste klassifiseringen med laveste utslippsnivå for emisjoner for produktet i ferdig konstruksjon.

Produktet presenteres med praktiske demonstrasjoner på årets Bygg Reis Deg, og vil være i salg ved nyttårstider.


Emner

Kategorier

Kontakter

Laila Grüner

Laila Grüner

Pressekontakt Marked og Kommunikasjonsansvarlig +47 48187813