Gå videre til innhold
Weber med ny miljødokumentasjon: Lanserer to nye EPD’er

Nyhet -

Weber med ny miljødokumentasjon: Lanserer to nye EPD’er

En EPD (Environmental Product Declaration) er en miljødeklarasjon som oppsummerer et produkts miljøprofil. Dette er et offisielt dokument som etterspørres stadig mer i byggebransjen. Derfor lanserer Weber i disse dager EPD på to av sine viktigste enkeltprodukter: Leca Isoblokk 35 cm og Weber B20 Tørrbetong.

Sivilingeniør Line Holaker i Webers FoU avdeling sier at dette bare er begynnelsen. Sammen med kollega Stian Gravnås har hun jobbet mye med EPD-utarbeidelse.

- Vi har flere EPD’er fra før av, men på grunn av den stadig økende etterspørselen, har vi nå investert i vår egen EPD-generator, som gjør at vi kan sette fart på EPD-utarbeidelsen. Isoblokk og B20-EPD’ene er de første vi selv har utarbeidet med EPD-generatoren, forøvrig i et tett og godt samarbeid med EDP-Norge og Østfoldforskning.

I tillegg til disse to, har vi også EPD’er på våre gulvprodukter, på Leca Lettklinker Iso 10-20 og på Weber Murmørtel M5.

Hun legger til at dette bare er starten. - Miljødokumentasjon er viktig for oss i Weber, og EPD anser vi som et av de viktigste verktøyene, så her vil det komme mange nyheter etter hvert.

EPD’ene publiseres på EPD Norge sine websider www.epd-norge.no og på Webers egne hjemmesider www.weber-norge.no

Emner

Kategorier

Kontakter

Laila Grüner

Laila Grüner

Pressekontakt Marked og Kommunikasjonsansvarlig +47 48187813