Gå videre til innhold
Ta selvbyggersertifikat på Boligmessen på Hamar

Nyhet -

Ta selvbyggersertifikat på Boligmessen på Hamar

Skal du i gang med å bygge hus? Da trenger du sikkert mange gode tips, en innføring i byggereglene og nødvendig dokumentasjon på at du er egnet som selvbygger. Delta på Lecas selvbyggerkurs på Boligmessen i Hamar, og få et selvbyggersertifikat!

Tekst: Majken Svorstøl

I årevis har Leca arrangert selvbyggerkurs. Der har titusenvis av deltagere fått innføring i de gjeldende byggereglene, samt grunnleggende prinsipper for hvordan man murer med Leca. De senere årene har Leca også tilbudt nettbaserte e-læringskurs, hvor deltagerne kurses i kravene som stilles til kunnskap hos de som ønsker å bygge selv.

I forbindelse med sin deltagelse på Boligmessen i Vikingskipet, har Leca nå utarbeidet et intensivkurs for selvbyggere og andre som skal i gang med byggeprosjekter. Dette kurset varer i 1,5 timer, og i løpet av messehelgen i april man får fire muligheter til å delta.

Få et selvbyggersertifikat
På kursene skal kursholder ta for seg aktuelle problemstillinger og kravene som stilles til en selvbygger. - Her blir det gjennomgang av byggeregler, viktige punkter om byggesøknaden, hvilken dokumentasjon som behøves, og praktiske tips og grunnleggende murertekninkk for oppføring av vegger, grunnmur, garasjer med Leca, forteller kommunikasjonssjef Morten Müller i Leca Norge.
For de som ønsker det, kan kurset avsluttes med en selvbyggereksamen. - Bestått eksamen gir et selvbyggersertifikat som man kan legge ved byggesøknaden som dokumentasjon på at man er kompetent til å gjøre egeninnsats, opplyser Müller. - I følge byggereglene må du nemlig bevise kompetanse hvis du ønsker å være selvbygger, og da er et slikt kurs godt nok, sier han.

Følge med på husbygging?
En annen gruppe som kan ha nytte av kurset, er de som har hyret håndverkere til å bygge deres nye hus eller hytte. - I dagens samfunn er det jo vel så mange som bruker håndverkere når det nye huset føres opp. For mange som ikke kjenner til byggeteknikk og regler fra før, kan det føles som en ekstra trygghet å ha grunnleggende kunnskap om regelverk, slik at de kan følge opp at prosjektet utføres på korrekt vis og i henhold til byggereglene, tipser Müller.

Leca arrangerer kursene etter drop in-prinsippet. - Det er bare å møte opp på vår stand noen minutter før det kurset som du vil gå på, så går vi sammen til kursrommet og setter i gang, sier Müller. Kursene avholdes både lørdag og søndag kl. 12 og 15.


Faktaboks:
- Leca Norge ble etablert i 1954.
- Viktige egenskaper: Brannsikker, fuktsikker, lydsikker, vedlikeholdsvennlig, brukervennlig.
- Mer enn 500.000 Leca-grunnmurer i Norge er bygget av selvbyggere.
- Leca-muring er blitt en del av vår byggekultur, og Leca blokker finnes på nesten hver eneste byggeplass

Emner

Kategorier

Kontakter

Laila Grüner

Laila Grüner

Pressekontakt Marked og Kommunikasjonsansvarlig +47 48187813