Gå videre til innhold
Svømmer på løs Leca

Nyhet -

Svømmer på løs Leca

Når Alexander Dale Oen Arena åpner i oktober, skjer det med lettklinker i grunnen, Leca i garderobene og sparkel fra Weber på gulvene.

TEKST OG FOTO: Gaute B. Iversen

Det nye nasjonalanlegget for svømming og stuping som er under bygging i Bergen, skal åpnes i oktober. Anlegget får i tillegg til et 50 meters konkurransebasseng med OL-mål og heve-/ senkevegg og -bunn , også stupebasseng, terapibasseng, barnebasseng, varmekulp og vannsklier. I samme anlegg blir det også flerbrukshall, og Amalie Skram videregående skole etableres fra høsten i samme bygg.
– Opprinnelig var det planlagt sprengstein i grunnen under hele anlegget, men det ville ikke tilfredsstille isolasjonskravene. Bare løs Leca tilfredsstiller kravene, forteller driftsleder for Veidekke Entreprenør, Ola Espelid.

Delte entrepriser
Det er Hordaland fylkeskommune og Bergen kommune som bygger anlegget sammen. De har valgt å dele entreprisene og har ingen hovedentreprenør. Veidekke Entreprenør AS har kontrakten på tett hus og innvendige flisarbeider.
– Å velge lettklinker i grunnen var et helt riktig valg. Det ligger store tekniske installasjoner som ville vært veldig vanskelig med stein. I alt er det lagt ned 2000 kubikkmeter løs Leca, forteller han.
Svømmeanlegget utgjør 12 000 av det 37 000 kvadratmeter store bygget. I tillegg er det også plass til en full håndball- og flerbrukshall. 

Ville bygge blokk
Det store garderobeanlegget har fått 2000 kvadratmeter vegger av Leca Finblokk. Egentlig var veggene beskrevet som takhøye lettklinkerelementer, men Espelid ville det annerledes.
Blant annet så han problemer i forhold til logistikken på byggeplassen i forbindelse med byggingen av skilleveggene i dusjer og garderober.
– Vi ønsket å plassbygge veggene i Leca Finblokk. Vår oppfatning er at dette ikke ville gått med takhøye elementer. Finblokken er et fantastisk produkt til slike ting, sier han.
Grunnen til at de valgte Finblokken var fordi de ønsket minst mulig sparkling og puss før flislegging. Det er også bygget flere benker og møbler i Leca i dusj og garderobe. Store deler av gulvet, til sammen 5000 kvadratmeter, er sparklet med Webers produker.

Prosjektinformasjon
AdO Arena (Alexander Dale Oen Arena)

  • Byggherre: Bergen kommune/ Hordaland fylkeskommune
  • Primære og sekundære bygningsdeler: Veidekke Entreprenør AS
  • Arkitekt: KHR Arkitekter, Danmark
  • Murarbeider: Veidekke Entreprenør AS

Weber-produkter:

  • Leca Lettklinker
  • Leca Finblokk


Emner

Kategorier

Kontakter

Laila Grüner

Laila Grüner

Pressekontakt Marked og Kommunikasjonsansvarlig +47 48187813