Gå videre til innhold
Raskere murvegger med spraylim på boks

Nyhet -

Raskere murvegger med spraylim på boks

Tekst og foto: Gaute B. Iversen

Nå går det enda raskere å bygge lettvegger med Leca Lettveggsblokker. Weber Stone Fix på sprayboks gjør monteringen enda raskere og enklere.

Da Weber lanserte Leca Lettveggsblokker for ett år siden ble mange overrasket over hvor raskt det gikk å bygge en lettvegg, og ikke minst at systemet kunne konkurrere med gipsvegger i både hastighet og kostnad.

– Nå kommer det til å gå enda raskere. Vi lanserer Stone Fix, et lim på sprayboks som er enkelt å påføre, uten søl og som gir raske resultater, sier Jonas Jalmerbrandt, produktsjef i Weber.

HMS

Det nye limet fører til langt mindre søl på byggeplassen fordi man bare sprayer ut det som behøves. Det er ingen blanding av limet, og lite renhold i etterkant.

– I tillegg er det selvfølgelig en fordel for de som skal bygge veggen at de slipper å bære tunge sekker med mørtel eller sementbasert lim, sier Jalmerbrandt.

For to år siden gikk det med rundt 10 kg murmørtel per kvadratmeter for en tilsvarende murt vegg. I fjor kom det sementbaserte limet som reduserte vekten til én kilo per kvadratmeter.

– Med nye Stone Fix har vi igjen desimert vekten til cirka 0,1 kg lim per kvadratmeter vegg. For arbeiderne er det en stor fordel som fører til mindre belastning og skader, påpeker han.

Sammen med sprayboksen lanseres også en pistol og et spesialtilpasset munnstykke kalt Twintip. Det gjør det enklere å legge ut to striper med lim nøyaktig og riktig plassert på blokken. Én boks holder til omtrent sju kvadratmeter vegg, eller 40 løpemeter liming.

Enklere logistikk

Fordi det kreves så mye mindre mengde lim, og ikke minst fordi limet er ferdig blandet er logistikken rundt stablingen enklere.

– Det tar vanligvis mye tid å frakte sekker, bære dem fram og blande limet. Med det nye limet er alt klart og man kan begynne å lime med én gang. Det er ingen ventetid, minner han om.

Stone Fix er helt støvfritt og gir en rensligere byggeplass. I tillegg spares det tid og krefter på vask av verktøy og blandemaskiner etter monteringen.

Full styrke på ett døgn

I tillegg til en enklere logistikk og håndtering, gir Stone Fix et raskere resultat. Åpentiden på limet er fem minutter og krever derfor at det arbeides raskt.

– Herdingen starter allerede etter 15 minutter og etter bare ett døgn har limet full styrke. Det gir en mye raskere fremdrift på byggeplasser enn med tradisjonell muring, forteller Jalmerbrandt.

En annen fordel er at limet kan brukes i minusgrader, uten at styrken i fugen svekkes. Eneste forutsetning er at boksene holdes varme på grunn av drivgassen.

– Vi er sikre på at Stone Fix vil bidra til et raskere og bedre resultat på mange byggeplasser, avslutter produktsjef Jonas Jalmerbrandt.


Weber Stone Fix

  • Polyuretanlim som kan brukes på Leca Lettveggsblokker.
  • Gir enkel og renslig påføring av lim
  • Dramatisk reduksjon i forbruk og vekt
  • Lanseres med pistol og spesialmunnstykke som gir nøyaktig påføring.

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Laila Grüner

Laila Grüner

Pressekontakt Marked og Kommunikasjonsansvarlig +47 48187813