Gå videre til innhold
Leca-representant Hege-Anker Jensen på befaring i Eika sportssenter. Nesten alle innervegger i sportssenteret er bygget med Leca Lettveggsblokk
Leca-representant Hege-Anker Jensen på befaring i Eika sportssenter. Nesten alle innervegger i sportssenteret er bygget med Leca Lettveggsblokk

Nyhet -

Raske lettvegger på Eika Sportssenter på Ås

Studentene på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås kan snart nyte godt av et nytt treningssenter. Mange av de innvendige veggene er bygget med Leca Lettveggsblokker.

Eika sportssenter er en utvidelse av det gamle velferdssenteret på GG-hallen, omtrent tre mil sør for Oslo. Når senteret åpner i november vil det gi rundt 5000 studenter et bedre treningstilbud.
– Det nye senteret er delvis bygget rundt det gamle senteret som sto her. På grunn av en veldig kort byggeperiode besluttet vi å bruke Leca Lettveggsblokker på mange av innerveggene, sier formann Marius Aamodt hos Veidekke Entreprenør AS.

Rask montering

Leca Lettveggsblokk er spesielt godt egnet til prosjektet. Fremdriften på prosjektet gjorde at entreprenøren ville bygge mange av veggene før bygget fikk tak. Det betydde at veggene var utsatt for vær og vind og måtte tåle mye.
– Fordi veggene sto under åpen himmel måtte vi velge et materiale som tålte å stå utendørs en periode. Det best egnede materialet for dette er Leca, sier Aamodt.
Det spesielle med Leca Lettveggsblokker er at de ikke mures med sementbasert mørtel eller lim. Monteringen gjøres med Weber Stone Fix, et polyuretanbasert skumlim.
– Med limet kan vi montere veggene raskt og med et veldig godt resultat. Limet herder raskt og gjør at vi kan montere høyere vegger i én omgang enn med sementbaserte løsninger, sier murer Kristian Aamodt fra Veidekke.

Robuste vegger

En annen fordel med å bruke Leca Lettvegg er at veggene tåler mer enn gipsvegger. I et sports- og treningssenter er det viktig og gjør at veggene vil kreve mindre vedlikehold.
– Særlig i våtrommene og garderobene er Leca det beste valget. Veggene er veldig robuste, også når de monteres med Stone Fix. Vi kan raskt begynne å sparkle veggene når vi bruker Stone Fix, sier han.
Fordi det er store flater som skal sparkles ble det brukt pumpe, noe som øker effektiviteten og gjør at mange flere kvadratmeter kan dekkes per dag.

Prosjektinformasjon

  • Anlegg: Eika sportssenter, Ås
  • Utbygger: Studentsamskipnaden i Ås, SiÅS
  • Entreprenør: Veidekke Entreprenør AS

Leca-produkter 

  • Leca Lettvegg
  • Leca Basicblokk

Relaterte produkter 

  • Weber sparkel
  • Weber Stone Fix
  • Weber våtromssystem

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Laila Grüner

Laila Grüner

Pressekontakt Marked og Kommunikasjonsansvarlig +47 48187813