Gå videre til innhold
Nye gulvprodukter ble godt mottatt

Nyhet -

Nye gulvprodukter ble godt mottatt

Weber lanserer i disse dager en serie nye, miljøvennlige gulvprodukter, men allerede i februar ble produktene presentert og demonstrert for Sertifiserte Weber Gulventreprenører - og ble svært godt mottatt.

Tekst og foto: GAUTE B. IVERSEN

Webers nye serie pumpbare gulvprodukter møtte stor nysgjerrighet og mange anerkjennende nikk da de ble lansert for de sertifiserte gulventreprenørene i februar. På Webers Kompetansesenter fikk nærmere 60 gulventreprenører prøve og se de nye massene i aksjon.
– Dette er produkter som er utviklet i samarbeid med gulventreprenører for skandinaviske forhold. Vi er stolte over å kunne redusere CO2-utslippet i produksjonen med opp til 35 prosent, forteller salgssjef Tarjei Høgetveit i Weber.
Alle gulvproduktene har EPD-sertifisering (Environmental Product Declaration). Det er en sertifisering som er spesielt etterspurt i forbindelse med BREEAM-prosjekter.

Flere fordeler
De nye produktene har flere fordeler sammenlignet med de utgående gulvproduktene. For gulventreprenørene som var samlet var både miljøegenskapene og økonomien viktig.
– De nye produktene skaper mindre friksjon og er raskere å legge ut. Samtidig er materialforbruket lavere og tørketiden redusert. I tillegg til bedre økonomi i prosjektene gir det også færre fuktproblemer i byggene hvor det sparkles, forteller han.
Produktene er i hovedsak beregnet på å pumpes med pumpebil. Det er et system som er lukket, gir ingen støvplager og reduserer avfallsmengden betraktelig sammenlignet med avrettingsmasse i sekk eller bigbag.

Ny pumpebil
En av de store attraksjonene på lanseringen var Webers nye pumpebil. Bilen har en vesentlig større kapasitet enn de eldre bilene.
– I tillegg til nye produkter har vi forbedret logistikken rundt gulvavretting. Den nye pumpebilen kan levere mer gulv på kortere tid og bidrar dermed til bedre økonomi for våre kunder, sier Høgetveit.

Kommentarer fra Gulventreprenørene

Jarle Alexander Duus, TRYGVE JENSEN AS
– Jeg synes de nye produktene ser veldig bra ut. Alltid spennende med nye ting. Det er en fordel med færre produkter og at de får bredere bruksområde.

Einar Vikeså, VIKESÅ GOLV AS
– Veldig bra. Jeg er glad for at produktene utvikles, selv om det er noe trygt med de produktene vi kjenner. Særlig er det viktig at miljøprofilen blir bedre, det er en viktig konkurransefaktor for oss.

Kornelius Try, TRINNLYD OG VARME AS
– Veldig bra at produktene blir bedre, og at de også satser med ny pumpebil med større kapasitet. Miljøegenskapene er også viktige. I forhold til BREEAM blir dette veldig bra.

Emner

Kontakter

Laila Grüner

Laila Grüner

Pressekontakt Marked og Kommunikasjonsansvarlig +47 48187813

Relatert innhold