Gå videre til innhold
Murmester Mads Kjølen i Veidekke: «Den nye Leca’en - den er utrolig lett og fin. Jeg liker den kjempegodt.»
Murmester Mads Kjølen i Veidekke: «Den nye Leca’en - den er utrolig lett og fin. Jeg liker den kjempegodt.»

Nyhet -

Ny, lettere Leca Isoblokk lansert på NML’s landsmøte

I 2015 lanserte Leca nyvinningen Leca LSX, en helt ny, patentert produksjonsteknologi for Leca-blokker som ga en vesentlig vektreduksjon kombinert med større styrke. Nå har teknologien også blitt benyttet til Leca Isoblokk, med det resultat at vekten er redusert med inntil 30%. Nyheten ble lansert og demonstrert på NMLs landsmøte i Bergen sist helg, der mange murmestre gjorde løfteprøven med de nye, lette blokkene.

"30% lettere - det er konge!"
På standen til Leca, ble de utfordret på å løfte «ny og gammel» blokk, og reaksjonen fra Murmester Mads Kjølen i Veidekke var ganske representativ for murernes syn: «Den nye Leca’en - den er utrolig lett og fin. Jeg liker den kjempegodt.»

Hva er egentlig LSX?
LSX er en patentert teknologi med utgangspunkt i et nytt tilsetningsstoff som endrer porestrukturen i lettbetongen som brukes i blokkproduksjonen. Få og store porer er erstattet av mange små. Det gir en mer homogen struktur og forbedret styrke og tetthet. De ferdige Leca-blokkene blir inntil 30 % lettere og får bedre mekaniske egenskaper med finere overflate og skarpere hjørner. De blir lettere å mure og enklere å etterbehandle. I tillegg blir blokkene lettere å kappe og skjære siden de tunge aggregatene er fjernet. Faktisk kan blokkene kappes på under halve tiden sammenlignet med tidligere blokker. Dette vil redusere slitasje på utstyr og gjøre byggingen raskere. De Leca-ansatte på NML-treffet oppsummerte det slik: Lettere, hurtigere, tørrere og sunnere.

Gradvis overgang
Overgangen fra eksisterende Isoblokker til LSX-versjonen vil ta noe tid. Leca Isoblokk 25 cm er den første som var på plass. Overgang fra gammel til ny varsles via NOBB-systemet, der alle nye data er på plass allerede. Byttet i NOBB skjer ved at varens status settes til «utgår erstattes av…».

Emner

Kategorier

Kontakter

Laila Grüner

Laila Grüner

Pressekontakt Marked og Kommunikasjonsansvarlig +47 48187813