Gå videre til innhold
Leca-produkter fra Rælingen renser London-vannet

Nyhet -

Leca-produkter fra Rælingen renser London-vannet

Filtralite er et spesialprodukt for vann- og avløpsrensing som produseres på Leca-fabrikken på Rælingen utenfor Oslo. Det er i bruk over nesten hele kloden - ikke minst i London-området, der Thames Water bruker Filtralite for å rense vannet o London-regionen. - Filtralite har en ekstra filtreringsdimensjon, sier sjefsforsker Michael Chipps i Thames Water

Sandfiltre har i mer enn hundre år vært ryggraden i rensingen av vann for millioner av innbyggere i London-regionen I Storbritannia. En større andel organisk materiale i vannet har imidlertid ført til at Thames Water har måttet søke etter andre filtermaterialer.

– Etter flere år med forskning har vi en dypere kunnskap om hurtig rensing av vann, og har bygget om flere av renseanleggene med stor suksess, sier Michael Chipps, sjefsforsker ved Thames Water sitt
forskningssenter i Middlesex.

Rask rensing

Å rense vann med sand tar lang tid. I tillegg krever filterne mye vedlikehold og store ressurser i forbindelse med rengjøring. Mer enn ett dusin forskjellige materialer, blant annet sand, knust glass, sand/ antrasitt og Filtralite Mono-Multi, ble testet. Til slutt falt valget på Filtralite Mono-Multi.

– Det virker som om Filtralite har en ekstra filtreringsdimensjon, noe som kan forklares med den åpne strukturen I materialet. Dette er årsaken til at vi allerede har bygget om 37 filtre med Filtralite, forteller han.

Sparer millioner

Thames Water har allerede spart store investeringskostnader fordi renseverk kan gjøres om til å bruke Filtralite uten at det kreves store utbygginger.

– Vår nye kunnskap om filtermateriale har spart vannverket for mange millioner britiske pund i investeringer i nye systemer, forteller Chipps.

Et av de største problemene for Thames Water var oppblomstring av alger. Filtralite har vist seg å håndtere alger bedre enn andre materialer.

– Når vi vurderer alle egenskapene til de forskjellige egenskapene viser det seg at to lag Filtralite med forskjellige fraksjoner er meget effektivt, sier sjefsforsker Michael Chipps.

 

Thames Water:

  • Det første vannverket i Thamesregionen ble etablert i 1845
  • Renser vannet til blant annet store deler av London-regionen og den totale kundemassen tilsvarer over en firedel av Storbritannias befolkning.
  • Historien til selskapet kan spores tilbake til 1600-tallet
  • Hver dag renser Thames Water 2,5 gigaliter, eller 2 500 000 000 liter, drikkevann til millioner kunder i Stor-London.

 


Emner

Kategorier

Kontakter

Laila Grüner

Laila Grüner

Pressekontakt Marked og Kommunikasjonsansvarlig +47 48187813