Gå videre til innhold
Leca Lettklinker brukes mye til geotekniske formål. Her: 200.000 m3 brukt i jernbane/ motorvei E45 i Sverige
Leca Lettklinker brukes mye til geotekniske formål. Her: 200.000 m3 brukt i jernbane/ motorvei E45 i Sverige

Nyhet -

Leca deltar på det 17. nordiske geoteknikk-møtet i Reykjavik

Den 17. nordiske geotekniske konferansen gjennomføres denne uken i Reykjavik på Island. Målet med konferansen er å styrke forholdet mellom praktiserende ingeniører og forskningsmiljøer innen fagområdene geoteknikk og ingeniørgeologi med spesiell vekt på Norden.

Leca Norge deltar på konferansen, og stiller sammen med sine svenske Leca-kolleger også som utstillere. Jon Hauge i Leca Norge sier at dette er et svært viktig forum for selskapet.

- Geotekniske bruksområder er et viktig satsningsområde for oss. Vi merker en stor interesse blant geoteknikere og kan etter hvert vise til en omfattende portefølje med geotekniske prosjekter i de fleste land der Leca opererer. Som eksempler nevner han vei- og banebygging i både Norge, Sverige, Danmark og England.

Lanserer et nytt konsept
På Reykjavik-konferansen skal de på sin stand bl.a. presentere et relativt nytt konsept kalt «lightweight tube wall», en relativt nyutviklet løsning som kombinerer Leca Lettklinker og geotekstiltuber. Løsningen er meget velegnet der terrengforhold og plasshensyn krever en oppstramming av sideskråningen.

Sammen med Leca-representantene deltar også fagekspertene Arstein Watn og Joanna Gorniak som har jobbet sammen med Leca om å utvikle det nye konseptet.

Emner

Kategorier

Kontakter

Laila Grüner

Laila Grüner

Pressekontakt Marked og Kommunikasjonsansvarlig +47 48187813