Gå videre til innhold
Julenisseprotest mot pipeløse hus

Nyhet -

Julenisseprotest mot pipeløse hus

En representant for nissestanden, som ønsker å være anonym, sier at norske nisser er sterkt kritiske til den nye tendensen til at folk dropper å bygge pipe i sine nye boliger. Dette er kortsiktig og feil tenkt av folk, sier den opprørte rødkledte.

Allerede i fjor advarte vi mot dette, minner han om. Det er et egoistisk tankesett av utbyggere, som kun tenker på egen profitt og sparte kostnader, sier han.

- Du vil ikke tro hvor mange klager vi fikk i fjor på manglende eller forsinket gavelevering. Pipa er vår adkomstvei ved gavelevering, og uten pipe er vi faktisk hjelpeløse. Hvordan kan folk forvente at vi skal kunne få gjort jobben vår? Det er klart at det blir langt mer tidkrevende for oss å få levert ut gavene. Da har vi måttet ty til dårlige reserveløsninger, som å legge gavene på trappa, i postkassa eller liknende, og det er ikke den leveransekvaliteten vi ønsker å stå for.

- Hvis ikke vi kan levere med kvalitet og innen tidsfristen (som er meget kort – alt skal jo skje den 24.!), så blir vi fort utkonkurrert av billige utenlandske nisser som ikke er opptatt av leveringskvalitet i det hele tatt. Da kan fort en guttegave havne hos en jente og motsatt. Hvem vil vel se en 3-årig guttepjokks ansikt når han pakker opp en Barbie-dukke? Og det kan fort bli konsekvensen hvis denne utviklingen fortsetter.

Pipeløst er hodeløst

En annen sak er at uten pipe, har vi ingen steder å fortøye reinsdyrene, og det er faktisk store parkeringsproblemer mange steder, spesielt i Oslo-området. Det er ingen spøk å lukeparkere med reinsdyr. Selv fikk jeg faktisk flere parkeringsbøter i fjor. Ja, jeg vil hevde at dette er en betenkelig og nesten hodeløs utvikling.

- Nisseforeningen er tidlig ute med sin advarsel for å unngå slike problemer i år. Det snakkes om aksjoner der man rett og slett nekter å levere gavene. Da får folk heller komme og hente savnede gaver på Nordpolen i helligdagene, men da har vi svært redusert kapasitet, for også vi julenisser skal jo ha litt juleferie.

9 av 10 julenisser foretrekker Leca Pipe

Selv om det viktigste for nisseforeningen er at alle har en pipe, så har de sin klare favoritt blant pipene. 

- Det er store forskjeller i kvaliteten på norske piper, og favoritten er og har alltid vært Leca Pipe. Leca har alltid vært flinke til å tilrettelegge for oss brukere av pipa, og tatt hensyn til at pipa er en del av vårt arbeidsmiljø. Riktignok har pipa gjennomgått mange endringer og forbedringer opp gjennom årene, men de har alltid tatt hensyn til at vi skal jobbe der, sier han.

- Hva er det spesielt ved Leca-pipa dere er så fornøyde med?

- Å, det er mye, men vi er veldig begeistret for at Leca-pipa har sørget en egen friskluftskanal som sikrer god trekk i pipa. På den måten får peisen luft og trekk selv når vi bruker den til å komme inn og ut. Vi unngår derfor å slukke peisen når vi kommer ned.

- Men hvis peisen er i bruk, når dere skal ned pipa, hvordan greier dere det uten å ta skade?

- Det er en yrkeshemmelighet, det kan jeg selvfølgelig ikke røpe.

Emner

Kategorier

Kontakter

Laila Grüner

Laila Grüner

Pressekontakt Marked og Kommunikasjonsansvarlig +47 48187813