Gå videre til innhold
​​Første vinner av Den Store Leca-dugnaden ble IL Andøygutten

Nyhet -

​​Første vinner av Den Store Leca-dugnaden ble IL Andøygutten

Hver uke i juni og juli donerer Weber et lastebillass med Leca til beste dugnadsprosjekt. Vinnere blir de prosjektene som får flest stemmer i en avstemning på nettet. Da er det imponerende at den første vinneren er IL Andøygutten, et lite amatøridrettslag med kun 80 medlemmer, fra en liten bygd (Risøyhamn i Nordland) med kun 200 innbyggere.

Andøyguttens prosjekt var å bygge et nytt klubbhus. Takket være intens innsats på Facebook, greide klubben på bare to dager å sanke hele 690 stemmer og dermed vinne et lastebillass med Leca. Geir Einar Solvang i klubben har vært mannen bak innsatsen. Han oppdaget reklamevideoen der Marit Bjørgen forteller om konkurransen, men sier at de først trodde at en så liten klubb ville ha liten sjanse til å vinne.

Samarbeid og laghandling
- Jeg klarte ikke å slippe tanken helt, vi har jo en klubbhusdrøm, og vi har jo de dårlige brakkene stående. Noen dager senere satt jeg i bilen og så hvordan brakkene våre så ut. Det var da jeg bestemte meg! Dette kan vi klare, dette fortjener vi, dette fortjener barna våre, dette fortjener lokalsamfunnet.

Han skrev en søknad, og etter det handlet det om en intens innsats på Facebook for å få flest mulig til å stemme på oss.
- Veldig mange i Andøygutten har stått på. Vi fikk kjapt hjelp fra både nær og fjern også. Dette er samarbeid og laghandling som vi er fryktelig stolt av. Vi har kun brukt Facebook som kanal for å sanke stemmer. Andøygutten er et lite idrettslag med ca 80 aktive medlemmer. Idrettslaget holder til i en bygd med 200 innbyggere, de fleste medlemmene våre må kjøres på treninger noen opptil 5 mil hver vei! Vi trenger virkelig et klubbhus.»

Imponert over innsatsen
Salgsdirektør Carl Petter Simonsen i Weber er imponert over innsatsen. - Vi kunne knapt fått en bedre og mer fortjent vinner, sier han. Vi håper at andre kan se at bare du har et godt prosjekt, og du legger ned en innsats, så kan alle vinne her.

Ikke bare idrettslag
Til nå er det mest idrettslag som har søkt om prosjekthjelp, men Simonsen poengterer at tilbudet er åpent for alle. Borettslag og idrettslag, speidere og seilforeninger, veldedige organisasjoner og vennegjenger.

Dugnadsånden lever
- Lecas suksess siden starten i 1954 er et direkte resultat av den norske dugnadsånden. Vi har ikke tall på hvor mange hus, grunnmurer og annet som er satt opp på dugnad. Og i motsetning til det mange tror, er frivillighet og dugnadsånd noe som lever i beste velgående fortsatt. Det synes vi responsen på Den Store Leca-dugnaden er et godt bevis på.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Laila Grüner

Laila Grüner

Pressekontakt Marked og Kommunikasjonsansvarlig +47 48187813