Gå videre til innhold
BREEAM-dokumentasjon er helt avgjørende

Nyhet -

BREEAM-dokumentasjon er helt avgjørende

Tekst og foto: Gaute B. Iversen

– Vi bruker ikke produkter som ikke har god nok dokumentasjon, sier prosjektleder på 2020park i Stavanger, Hans Ivar Ravn-Larsen i Skanska.

2020park reklamerer med at det skal bli Stavanger-områdets triveligste kontorpark med bærekraftige løsninger og nye løsninger. Foreløpig er første trinn under bygging, og de første leietagerne har allerede flyttet inn.

– Allerede i 2008 ble det bestemt at vi skulle bruke BREEAM som styringsverktøy under utbyggingen. Byggingen begynte høsten 2011. Da hadde vi fått litt erfaring med BREEAM, forteller prosjektleder på 2020park, Hans Ivar Ravn-Larsen i Skanska.

Skanska har stort fokus på BREEAM-prosjekter, både i Norge og internasjonalt.

Når prosjektet er ferdig vil det omfatte 12 000 arbeidsplasser og 600 boliger i tillegg til butikker, kafeer og servicetilbud. Interiørfaghuset T. Lund i Stavanger har sparklet alle gulvene i bygget med Weber gulvprodukter.

– Det er en sparkel som er veldig fin å jobbe med og som gir gode resultater. I tillegg er det selvfølgelig viktig at all dokumentasjon er på plass når vi skal inn i et BREEAM-prosjekt, sier Thorstein Lund i Interiørfaghuset T. Lund i Stavanger.

Enkelt valg

BREEAM-prosjekter stiller større krav til oppfølging av underleverandører og materialer som brukes i bygget.

– Det er et enkelt valg for oss å velge Webers produkter når de er så godt dokumentert. God dokumentasjon er billige poeng for oss når bygget skal sertifiseres, sier Ravn-Larsen.

Han forteller at byggherren har tatt mål av seg til å oppnå sertifiseringen BREEAM Excellent, noe som stiller uvanlig strenge krav til dokumentasjon og byggeprosess.

– Alle snakker om BREEAM for tiden, og stadig flere entreprenører velger å gå for systemet, forteller Lund.

Bare BREEAM

Interiørfaghuset T. Lund er en stor gulventreprenør i Rogaland.

– Vi har bestemt at vi ikke skal ha produkter på lager som ikke er BREEAM-dokumentert. Webers produkter er godt dokumentert og det gir oss et konkurransefortrinn når stadig flere jobber med BREEAM, sier Thorstein Lund.

 

  • Entreprenør: Skanska AS
  • Gulvarbeider: Interiørfaghuset T. Lund AS
  • Arkitekt: Alliance arkitekter
  • Weberprodukter: Weber.floor gulvavrettingsprodukter

 

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Laila Grüner

Laila Grüner

Pressekontakt Marked og Kommunikasjonsansvarlig +47 48187813