Gå videre til innhold
Idrettshaller trenger vegger som står for en støyt. Det er bare Leca som holder, sier Tore Dubland i murerfirmaet Waldeland & Dubland AS.
Idrettshaller trenger vegger som står for en støyt. Det er bare Leca som holder, sier Tore Dubland i murerfirmaet Waldeland & Dubland AS.

Nyhet -

Bare Leca som tåler bruken

Tøff bruk og mye slitasje i garderobe og ganger gjorde at lettvegger av Leca ble eneste fornuftige løsning i nye Varhaug Flerbrukshall.

Tekst: Gaute B. Iversen

Når den nye flerbrukshallen til Varhaug idrettslag er ferdig, er den et resultat av stor dugnadsinnsats fra foreldre, aktive og andre i lokalmiljøet, godt hjulpet av murerfirmaet Waldeland & Dubland AS. Som foreldre og aktive har de engasjert seg i byggingen av hallen og stilt opp på dugnad for å realisere det nye anlegget. De hadde et veldig bevisst syn på hva slags materialer de skulle bygge med.

– Garderober, dusjer og ganger i en slik hall må tåle tøff bruk. Spillere slenger rundt seg med bager og kan kanskje være frustrerte over resultatene på banen. Da er det fordel å ha vegger som tåler en støyt, sier Tore Dubland i murerfirmaet Waldeland & Dubland AS. Han understreker at gipsvegger ikke var et alternativ.

Leca Lettveggsblokker
Det er første gang Dubland har stablet Leca Lettveggsblokker, og han er positivt overrasket. – De er veldig fine å jobbe med. Til å begynne med tar det litt tid før man kommer i gang med stablingen, men etterhvert går det som en drøm, sier han. Sammen med andre foreldre er det lagt ned over 12 000 dugnadstimer i hallen.

– I alt er vi 6 personer som har stablet og bygget hele garderobeanlegget med lettveggsblokkene. Vi brukte blokklim, noe som gjorde at arbeidet gikk utrolig enkelt og raskt, forteller Dubland.

Unngå fuktskader
Valget av Leca på innerveggene handler ikke bare om at det skal tåle tøff bruk, men også om å unngå spredning av en eventuell brann.
– Et annet viktig argument er selvfølgelig at vi ikke blir utsatt for fuktskader når vi har brukt Leca i veggene. Særlig i de mange dusjene og våtrommene i anlegget er dette viktig, sier Dubland.

Prosjektinformasjon:
Byggherre: Varhaug idrettslag
Murarbeid: Waldeland & Dubland AS på dugnad sammen med andre fra lokalmiljøet.
Leca-/ Weberprodukter
Leca Lettveggsblokk 118 mm
Weber Blokklim
Weber Sparkel

Emner

Kategorier

Kontakter

Laila Grüner

Laila Grüner

Pressekontakt Marked og Kommunikasjonsansvarlig +47 48187813